Hyresgäst hos oss

Din bostad

Att ha en bostad är mer än att bara ha ett hem. Här kan du läsa om allt som rör dig och din bostad när du är hyresgäst hos oss.

Utemiljö

Våra utemiljöer ska vara trygga och säkra för dig som bor hos oss. Här kan du läsa om våra lekplatser, grillplatser, gårdar, hur vi hanterar snöröjning med mera.

Gemensamma utrymmen

För allas säkerhet och trivsel är det viktigt att känna till vilka regler som gäller för gemensamma utrymmen som till exempel trapphus, tvättstuga, skyddsrum med mera.

Trivsel och trygghet

Det ska vara trivsamt och tryggt att bo hos oss. Här kan du läsa om hur vi arbetar för att du och dina grannar ska känna den sköna känslan att komma hem.

Kontrakt

Här har vi samlat all information som handlar om kontrakt, överlåtelse, Mölndalsbostäderdagar, om vad som gäller för inneboende eller att hyra ut i andra hand.

Tv, bredband och telefoni

Din bostad har tillgång till Zmarket som är ett öppet fibernät för TV, bredband och telefoni. Vi har samlat information om hur du gör för att välja tjänster eller göra en felanmälan.

Parkering

Behöver du förvara din bil, motorcykel, moped eller cykel? Har du elbil och behöver ladda den? Här hittar du information om våra parkeringar, garage, carport, ladd-stationer med mera.

Lås, nycklar och taggar

Här hittar du information om nycklar, taggar och lås. Du får svar på vad du ska göra om du blivit utelåst eller tappat bort dina nycklar.

Avfall och återvinning

Avfallshantering ingår i din hyra. Det är viktigt att sortera och slänga sopor rätt. Miljörum för hushållsavfall finns i alla våra områden och vi erbjuder containerveckor för ditt grovavfall.

Extra förråd

Det finns extra förråd att hyra på vissa av våra adresser. Du ställer dig i kö genom att skicka oss en intresseanmälan.

Lokalhyresgäst

Är du lokalhyresgäst hos oss eller söker du lokal? Här har vi samlat informationen för dig.

Hej hyresgäst

Att bo hos oss

Det finns många fördelar med att bo i hyresrätt. Bland annat har du en hyresvärd som sköter om både den inre och yttre miljön i huset där du bor. Du som hyresgäst har ett ansvar för att vårda din lägenhet, att ta hänsyn till dina grannar och att följa de gemensamma trivselreglerna. Vi har samlat all information här på vår hemsida för att hjälpa dig med frågor kring ditt boende.