Innerstaden

I Mölndals attraktiva och moderna Innerstad njuter du av pulsen och närhet till shopping, restauranger, caféer, gym, kultur, bibliotek, service med mera. Med gångavstånd når man kollektivtrafikens Knutpunkt med täta förbindelser till hela regionen. Området bjuder även på parkmiljö och en stor lekplats.

Bergmansgatan 4–10

Mölndals innerstad har under de senaste åren genomgått en modernisering och omvandling med syfte att skapa en attraktiv och trygg storstadsmiljö. På Bergmansgatan bor du centralt mitt i innerstaden i moderna lägenheter, granne med Mölndals torg. Fastigheten stod klar 2020 och alla lägenheter har balkong. På bottenplan finns verksamheter så som butiker och restauranger. Här promenerar du rakt ut i stadens puls med alla bekvämligheter runt hörnet. I området finns parker och en stor ny lekplats.
Byggår:
2019
Antal lgh:
106
Hiss:
Ja
R o k:
1-4
Yta:
39-119 kvm

Bergmansgatan 12

Bergmansgatan 12 ligger mitt i innerstaden. I husets bottenvåning finns moderna butikslokaler från 2018. Bibliotek, restauranger samt annan shopping och service ligger i kvarteren runt omkring. Kollektivtrafiknavet Knutpunkt Mölndalsbro, med täta förbindelser till hela regionen, ligger minuter bort."
Byggår:
1977/2018
Antal lgh:
14
Hiss:
Ja
R o k:
2-3
Yta:
63-76 kvm

Bergmansgatan 18–26

På Bergmansgatan bor du mitt i innerstaden, granne med Stadsbiblioteket. I husets bottenvåning finns butikslokaler och på innergården en liten lekplats och miljöhus. Alla lägenheterna är utrustade med balkong. Innerstadens område bjuder shopping, kultur, service och närhet till kollektivtrafikens knutpunkt Mölndalsbro. Härifrån kan du enkelt ta dig vidare med buss, tåg eller spårvagn.
Byggår:
1958
Antal lgh:
29
Hiss:
Nej
R o k:
1-5
Yta:
30-110 kvm

Bergmansgatan, Storgatan

Kvarteret Hajen ligger mitt i innerstaden. Det inrymmer bland annat vårdcentral, stadsbiblioteket, matbutik och flera restauranger på Mölndals delikatesstråk, Medborgargatan. Ovanpå finns tre nybyggda lägre flervåningshus och ett höghus, med moderna lägenheter och trivsamma gårdar som liksom svävar ovanför gaturummet. Innerstaden bjuder på puls och aktivitet. I området finns även parkmiljöer och lekplats. Närheten till kollektivtrafiken gör det enkelt att pendla via tåg, buss eller spårvagn.
Byggår:
2017
Antal lgh:
198
Hiss:
Ja
R o k:
1-4
Yta:
40-108 kvm

Björkåsgatan, Storgatan

Med fint läge mellan shoppingstråk och på gränsen till lummiga Åbybergsparken ligger våra hus. Med två och tre våningar, plus vindsvåningar och i tidstypisk femtiotals stil pryder fastigheterna Mölndals innerstad. Här lever du bekvämt med närhet till allt ett centrum kan erbjuda. En ny stor lekplats finns också i området.
Byggår:
1952
Antal lgh:
46
Hiss:
Ja
R o k:
1-3
Yta:
18-73 kvm

Sahlins terrass (kooperativ)

Sahlins terrass erbjuder en kooperativ boendeform, där man vid kontraktsskrivning blir medlem i en kooperativ hyresrättsförening. Utöver hyran betalas en upplåtelseinsats som är ett engångsbelopp. Upplåtelseinsatsen betalas tillbaka om lägenheten sägs upp. Sahlins terrass har ett attraktivt läge i innerstaden, på gränsen till lummiga Åbybergsparken. Kooperativet har en egen kö för uthyrning. För mer information, besök sahlinsterrass.se.
Byggår:
2009
Antal lgh:
62
Hiss:
Ja
R o k:
2-3
Yta:
53-69 kvm

Tempelgatan

I innerstadens område bredvid Stadsparken, erbjuder vi boende i femvåningshus med inredda vindar. Alla lägenheter nås med hiss. På Tempelgatan 3 finns det affärslokaler i bottenplan. Här bor du med bekvämlighet in på knuten med allt en innerstad kan erbjuda.
Byggår:
1949
Antal lgh:
91
Hiss:
Ja
R o k:
1-5
Yta:
33-99 kvm