Samverkan, dialog och kreativitet bakom mötesplats i Kållered Centrum

Publicerad 17 november 2023

På Våmmelyckan i Kållered växer nu en plats för aktivitet och gemenskap fram. Planen att bygga ett flerfamiljshus på platsen är uppskjutet på grund av det rådande ekonomiska läget. Istället för att låta platsen vara öde och oanvänd har vi i samverkan med Mölndals stad, Victoriahem och Kållereds fritidsgård skapat en plats för alla åldrar att umgås på. 

Shivan Abdullah, Victoriahem, Anna Björkner, Anna Axelsson, Mölndalsbostäder och Daniel Pawholm, Mölndals stad driver projektet med att göra Våmmelyckan till en plats för aktivitet och umgänge.

Kalasbra idéer

På Kålleredskalaset tidigare i höstas samlande vi in kreativa idéer från kalasets besökare. Idéer som nu ligger till grund för den förvandling som platsen genomgår.  

Ett stort griffelbord med möjlighet för besökaren att skriva sina tips och idéer fylldes snabbt med kreativa förslag på olika aktiviteter.

Platsen kommer att innehålla: 

  • Hinder/gupp för skate, cykel och spark 
  • Sittbänkar och bord
  • Boulebanor
  • Planteringar 
  • Bordtennisbord för utomhusbruk 
Shivan Abdullah, Daniel Pawholm, Anna Björkner och Anna Axelsson hoppas Våmmelyckan ska bli en plats för att ha kul på.

Kanske ser det lite tunt ut just nu innan allt är på plats men vi jobbar på för att fylla på med innehåll. Tanken är att platsen ska vara en samlingspunkt för folk i alla åldrar att njuta av.  

Det roligaste i projektet är hur samverkan har gjort förändringen möjlig. Nu blir det en plats som kommer många till nytta istället för en tom yta utan charm och funktion.

Daniel Pawholm, Shivan Abdullah, Anna Björkner och Anna Axelsson visar sina boulekunskaper. Två boulebanor finns nu på plats.

Vi vill uppmana alla att ta väl vara på platsen och vara rädd om installationerna så vi kan ha det kvar fram till den planerade byggstarten sommaren 2024. Efter det kommer aktiviteterna få leva vidare på andra ställen.  

Projektet är ett bra exempel på hur samverkan och kreativitet kan förvandla en bit mark till en gemensam plats för alla att njuta av. Våmmelyckan är nu inte längre bara en väntan på framtiden; den är en del av Kållered. En plats att samlas och umgås på.  

Varmt välkommen att trivas på Våmmelyckan.