Nu lanserar vi lastcykelpool i Kålleredgården – ett innovativt och hållbart testprojekt

Publicerad 30 maj 2024

Säg hej till "Kålle", en eldriven lastcykel som tillhör vår första lastcykelpool.

Marcus Östlund på GoRide introducerar lastcykeln för medarbetare på Mölndalsbostäder.

Vi är glada att kunna presentera ”Kålle”. Vårt senaste initiativ inom hållbar mobilitet och framtidens boende. ”Kålle” är en lastcykel och ingår i vår första lastcykelpool. Detta spännande projekt pågår fram till november 2025 och har som mål att erbjuda våra hyresgäster en miljövänlig och praktisk mobilitetslösning, samtidigt som det bidrar till att minska bilanvändningen.

Kålleredgården, ett av två pilottester

Vår lastcykelpool är en del av det större forskningsprojektet Car-goNE City, vilket stöds av Vinnova och leds av forskare från Chalmers. Projektet syftar till att utvärdera hur lastcyklar kan integreras i personlig mobilitet i städer. Vi är stolta över att vårt projekt i Kålleredgården är ett av två pilottester som ingår i detta projekt.

För våra hyresgäster i Kålleredgården i första skedet

Genom att bli medlem i lastcykelpoolen får hyresgäster i Kålleredgården tillgång till den trehjulig el-lastcykel som vi döpt till ”Kålle”. Denna cykel är perfekt för allt från dagliga ärenden till större transporter. Just nu är erbjudandet exklusivt för de som är folkbokförda i Kålleredgården, men vi planerar att etablera en liknande cykelpool på Störtfjällsgatan i centrala Mölndal längre fram. För att kunna använda cykelpoolen behöver man vara minst 18 år och ha en smartphone.

Att låta bilen stå

Initiativet med lastcykelpoolen är ett steg i vår strävan att erbjuda hållbara och innovativa lösningar för hyresgästens dagliga behov. Det bidrar till att minska koldioxidutsläppen och främjar en hälsosam livsstil genom att erbjuda ett alternativ till bilresor.

Rick, fastighetsarbetare på Kålleredgården provkörde lastcykeln vid vår introduktion.

Genom att introducera lastcykelpoolen i Kålleredgården visar vi vårt engagemang för hållbarhet och innovation. Vi vill ge våra hyresgäster möjlighet att göra miljövänliga val i vardagen, och detta projekt är ett konkret steg i den riktningen.

Vår hållbarhetsstrateg Charlotta testkör "Kålle".

Vi ser fram emot att se hur detta projekt utvecklas och hur det kan bidra till en mer hållbar och hälsosam vardag för våra hyresgäster på Kålleredgården. Invigning av lastcykelpoolen är på måndag 3 juni.