Marie Noaksson räddar Sommarsimskolan i Mölndal

Publicerad 17 juni 2024

Tack vare Mölndalsbostäders Marie Noaksson och hennes initiativ kan Sommarsimskolan i Mölndal genomföras även i år. Förra årets succé, hotad av brist på resurser, räddades genom Marie och hennes kontakter. I år får simskolelärarna en bod som skydd för regniga dagar. Sommarsimskolan hålls vid Sisjön under veckorna 32–33 och erbjuder rabatterade avgifter för Mölndalsbostäders hyresgäster.

Bild från förra årets simskola i Sisjön

Det var nära att det inte blev någon simskola i sommar för barn och unga i Mölndal. Förra årets succé, arrangerad tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet Göteborg, erbjöd kraftiga rabatter till Mölndalsbostäders yngre hyresgäster och var mycket uppskattad. Dock var det tuffa förhållanden för simskolelärarna, som inte hade något tak över huvudet. Vid ösregn fick de söka skydd under träden. För att genomföra simskolan även i år krävdes en bod, något som Mölndals stad tyvärr inte kunde ordna.

Med ett brinnande engagemang för våra hyresgäster, bra kontakter och järnvilja, tog Marie Noaksson, marknadskoordinator på Mölndalsbostäder, saken i egna händer. Hon kontaktade en vän som kontaktade en vän, och nu är problemet löst. En bod kommer att hjälpa simskolelärarna i sommar. Detta innebär att Mölndalsbostäder återigen kan erbjuda Mölndals barn och unga möjligheten att lära sig simma i sommar – en kunskap som kan rädda liv.

Blond kvinna med glasögon i närbild ler och har en sjö i bakgrunden.
Marie Noaksson, Mölndalsbostäder har alltid hyresgästen i fokus.

Sommarskolan är en viktig plats, inte bara för att lära sig simma och bli vattensäker, utan även för att ha roligt och umgås. Det skapar en härlig gemenskap och minnen för livet .

Mölndalsbostäder riktar ett stort tack till medarbetaren Marie för hennes engagemang och insats som lär få "ringar på vattnet" i sommar i gemenskapens tecken. Tack även till Peter på Vestia och Peter på Rental för deras ovärderliga stöd.

Sommarsimskolan håller till vid Sisjön under veckorna 32 – 33 och vänder sig till barn och unga i Mölndal stad. Som hyresgäst hos Mölndalsbostäder får man dessutom rabatt på avgiften.

Pressansvarig

Tomas Olsson
tomas.olsson@molndalsbostader.se