Skivförsäljaren Tobias

Publicerad 15 november 2021

Sedan mars 2021 driver Tobias Jardving butiken Foggy Days Record Shop på Storgatan 26. Butiken speglar hans egen breda musiksmak – och kärlek till vinylskivor.

Varför öppnade du skivaffär?
– Det började med att jag köpte en skivspelare. Tanken var att ha en back med vinyler, men det blev snabbt mer och mer. Jag köpte på mig samlingar och hade snart flera tusen skivor. Då började jag sälja på mässor, och sedan kom tankarna på en fysisk affär. Jag höll ögonen öppna efter lämpliga lokaler och fastnade tidigt för den här. När jag fick chansen att hyra den av Mölndalsbostäder var det inget att tveka på. Och det har gått över förväntan, med tanke på att jag drog igång under pandemin.

Man ska kunna fastna för ett omslag och chansa

Beskriv inriktningen.
– Jag vill att det ska finnas något för alla, jag har allt från hårdrock till klassiskt. Här finns rariteter som samlarna är ute efter, men också billigare skivor. Man ska kunna fastna för ett omslag och köpa på chans. Jag säljer nästan enbart vinyler och älskar det fysiska med det formatet; att omslagen är stora och att man lyssnar mer på riktigt när man lagt en skiva på skivtallriken än när man streamar.

Hur valde du namnet på affären?
– Jag ville ha ett bluesigt namn som samtidigt kändes lokalt. Jag gillar The Plan och de har en låt som heter just ”Foggy days”. Titeln känns bluesig, men också Mölndal. Precis vad jag var ute efter.

Här bor Tobias Jardving

Ålder: 41
Bor: Lägenhet i Mölndal
Familj: Sambon Sofie
Gör: Logistiker på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Skivaffären är en passion vid sidan om
Fritid: Paddlar kajak och lyssnar på musik
År i Mölndal: Flyttade hit från Majorna för åtta år sedan