Fyrabarnsmamman Sandra

Publicerad 1 juni 2021

Löneadministratören och fyrabarnsmamman Sandra Kasselia lever familjeliv i Bifrost. Gravid i vecka 30 fick hon covid-19, och plötsligt svävade både hon och bebisen mellan liv och död.

Berätta lite om dig själv!
– Det är fullt ös med fyra kids. Jag och min man träffades när jag var 19 år och har hållit ihop sedan dess. Vi kollar på film och serier, och jag promenerar med vår franska bulldogg Fred.

Både du och din bebis överlevde mot alla odds. Vad hände?
– Hela familjen åkte på corona, och den 2 mars blev jag så dålig att jag fick åka ambulans till sjukhuset. Två dagar senare kände jag inga fosterrörelser och blev allt sämre. Bara 45 minuter efter ultraljudet var läkarna överens om att det stod mellan mig och barnet, och då blev det akut kejsarsnitt. Jag hann se min son invirad i en handduk innan han fördes bort på grund av smittorisken.

Läkarna sa att det stod mellan mig och barnet

Din son föddes frisk. Hur gick det för dig?
– Efter förlossningen trodde man att jag skulle bli bättre, men jag blev sämre. Då var det bara raka vägen till IVA. Det var tufft att vara nysnittad, ligga på mage och inte få se mitt barn. Men personalen är helt fantastisk. De gör så mycket mer än bara sitt jobb. Den 17 mars fick jag äntligen träffa min son.

Hur ser du på framtiden?
– Ljust! Jag ska leva livet fullt ut. Man väljer inte att hamna i min situation, men man kan ha rätt inställning. Idag är Neo i ”vecka 36” och vi kämpar på tillsammans.

Här bor Sandra Kasselia

Ålder: 37
Bor: Bifrost
Familj: Man och barnen Liam, Noel, Leo och Neo
Gör: Mammaledig löneadministratör
Fritid: Tittar på film och tar promenader med hunden Fred
År i Mölndal: Fem