Heljered

I Heljered planerar vi att bygga cirka 150 bostäder i flerbostadshus vackert placerade i naturlandskapet strax söder om Hedbäcken.

Husen är samlade i två grupper och ligger längs en gemensam bygata med begränsad trafik. Bostäderna kommer utformas i varierande storlekar.

Området

Natursköna Heljered ligger strax sydöst om Ikea Kållered och angränsar till Sandsjöbacka naturreservat. Området ligger relativt lantligt samtidigt som det är nära med mycket goda kommunikationer till Mölndals innerstad, Göteborg och Kungsbacka. Det är nära till många arbetsplatser bland annat Kållered Handelsområde eller Åbro med Astra Zenica.

Buss finns i anslutning till området och i Kållereds centrum, som ligger endast drygt en kilometer bort, finns fler busslinjer och inte minst en pendeltågsstation. Däremellan finns Kållered Shopping Park, med en mängd affärer och service. I Kållered centrum finns även skolor, caféer restauranger, affärer, service och upplevelseföretag.

Inom bostadsområdet Heljered finns förskola. I Kållered finns ett brett utbud av friluftsaktiviteter och sportanläggningar och det är nära till naturen var du än bor! Även här kommer det vara lätt att leva hållbart!

Korta fakta om Kvarteret Heljered

Område: Kållered
Planerad byggstart: 2026
Planerad inflyttning: 2028-2029
Antal lägenheter: cirka 150
Storlek: Inte fastställt
Hyra: Inte fastställd
Status: Planerat