Dags att flytta in

Grattis till ditt nya hem! En flytt innebär ofta mycket att tänka på. Här har vi samlat information som gör din flytt lite smidigare. 

Ungt par skrattar framför en laptop omgiven av flyttlådor.

Parkering vid inflytt

Att köra in i våra områden är tillåtet när du ska flytta in. I övrigt är det bilfria gårdar som gäller. Kör lugnt och försiktigt. Håll god uppsikt. Behöver du parkeringsplats eller undrar över var närmaste besöksparkering finns hittar du mer information under parkeringar. 

Bomnyckel

I vissa av våra områden finns det en bom så obehöriga inte kan köra in. Du lånar nyckeln till bommen samtidigt som du hämtar ut dina lägenhetsnycklar på inflyttningsdagen. 

Dåligt städat i lägenheten?

När du flyttar in i din nya lägenhet ska det vara rent och snyggt. Är du missnöjd med städningen i lägenheten ska du kontakta oss inom 48 timmar från kontraktsdagen. Har du och den tidigare hyresgästen kommit överens om ett tidigare byte får ni själva kontrollera och godkänna städningen.  

Kontrollera besiktningsprotokollet

Kontrollera alltid besiktningsprotokollet och se så det stämmer. Vi gör en avflyttnings- och städbesiktning i samband med att tidigare hyresgäst flyttar ut. Ett protokoll skickas till dig i anslutning till besiktningen. Skulle du upptäcka någon skada som inte står med i protokollet kontaktar du oss inom åtta dagar från kontraktsdagen. Informera oss då om att du är nyinflyttad.

Installation av tvätt- och diskmaskin

Vill du ha tvätt- eller diskmaskin i din lägenhet?

Är ditt kök eller badrum är förberett för installation? I så fall kan du utan kostnad få hjälp av oss med att installera tvätt- eller diskmaskin. Är din bostad inte förberedd för tvätt- eller diskmaskin? Då kan du i vissa fall beställa installation av eluttag och kopplingsdosa och förberedelse av vatten- och avloppsanslutning via vårt tillvalssystem Plusval. Kontakta oss för mer information. 

Brandvarnare

En brandvarnare kan rädda liv och ska sitta i alla våra bostäder. Saknar du brandvarnare i din lägenhet? Kontakta oss via Mina sidor

Var ligger mitt förråd

Är du osäker på var ditt förråd ligger kan du fråga oss om det på inflyttningsdagen. Behöver du extra förråd kan du ställa dig i kö genom att göra en intresseanmälan. 

Namn på dörren

Våra fastighetsarbetare sätter upp ditt namn på dörren någon gång i början av den månad kontraktet börjar gälla. Har ditt namn inte kommit upp på dörren inom en vecka kan du mejla kundcenter@molndalsbostader.se. Uppge din adress, lägenhetsnummer och vilket namn du saknar.

Har du beställt Plusval

Leveranstiden på Plusval är vanligtvis 6–8 veckor från att din beställning är registrerad. Under vissa perioder på året kan leveranstiden vara längre.

Glöm inte teckna avtal

Du har väl inte glömt att teckna alla avtal och försäkringar du behöver ha som gäller till exempel el och  hemförsäkring?

Mina sidor - när det passar dig

På mina sidor kan du bland annat se dina betalningar, OCR-nummer, göra serviceanmälningar och i en del områden boka tvättider. När det passar dig. Logga in på Mina sidor och följ instruktionerna. Har du problem med att logga in välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. 

Lastning och lossning i innerstaden

Du som flyttar in i en lägenhet på Storgatan 31, Bergmansgatan 4–10 eller Bergmansgatan 17–29 kan ansöka om tillstånd att lasta och lossa på flyttdagen då det råder stoppförbud i hela Mölndals innerstad. Handläggningstiden för ansökan är minst 14 dagar. Mejla tekniska förvaltningen tekniska@molndal.se eller besök deras hemsida för mer information.