Så här fungerar Plusval

Plusval fungerar på så sätt att Mölndalsbostäder utför jobbet och du betalar genom ett tillägg på hyran i 72 månader. När vi på Mölndalsbostäder utför renoveringsarbetet tar vi ansvaret för att allt blir rätt och du får garanterat bra kvalitet på utfört arbete. Avtalen med Mölndalsbostäders leverantörer är förmånliga med bra rabatter.

Så gör du din beställning

Beställningsblanketter hämtar du här eller kontakta vårt kundcenter så skickar vi hem en blankett till dig. Kom ihåg att boka tid då kundcenter endast är öppet för bokade besök.

Ifyllda beställningsblanketter lämnas i brevinkastet på Häradsgatan 1 eller skickas till:
Mölndalsbostäder AB, Plusval, Box 163, 431 22 Mölndal.

Innan vi eller någon av våra leverantörer utför arbetet i ditt hem, kommer vi eventuellt att behöva ta mått och göra andra förberedelser i ditt hem. Därefter kan vi göra en slutlig beräkning av månadskostnaden för ditt Plusval.

Hämta våra broschyrer

Maxbelopp för Plusval

Det finns ett maxbelopp för hur mycket Plusval du kan välja för din lägenhet inom en period på 72 månader (undantaget standardhöjande tillval, som blir en fast hyresdel och läggs på hyran permanent).

Taket för Plusvalskostnaden beror på hur stor din lägenhet är:

  • 1 rum och kök: 600 kr/mån
  • 2 rum och kök: 900 kr/mån
  • 3 rum och kök: 1000 kr/mån
  • 4 rum och kök och större: 1100 kr/mån

För att kunna få beställa Plusval ska du ha skött dina hyresbetalningar utan anmärkningar i ett år. Plusval betalas under 72 månader och följer med själva lägenheten, inte dig som hyresgäst. Det innebär att om du flyttar in i en lägenhet som renoverats med Plusval och perioden för tillägget på hyran inte har passerat, tar du som hyresgäst över tillägget under resterande tid.

Hantverkare i din bostad

Det är viktigt att din bostad är tillgänglig för hantverkarna när renoveringen pågår. Det är viktigt att du är hemma på avtalad tid, att du inte låst eventuella extralås och att det rum som ska renoveras är förberett eller tömt, så att arbetet kan utföras.

Du behöver ha överseende med att det kan vara lite stökigt för dig under tiden och vi gör inga hyresavdrag för det. När arbetet är färdigt justeras din hyra enligt de Plusval du har gjort. Vi hoppas att du blir riktigt nöjd!

Alternativ till Plusval

  • Du kan stå för kostnaden och utföra arbetet själv eller anlita egen hantverkare.
  • Du får en rekvisition* för materialkostnaden, belopp beroende på lägenhetens storlek.

Om du renoverar själv eller anlitar egen hantverkare, kom ihåg att arbetet måste vara fackmannamässigt utfört för att bli godkänt vid besiktningen. I annat fall kan du bli ersättningsskyldig.

*En rekvisition är ett Personligt Plusval som ska återbetalas på 12 månader.

Efter överenskommelse med din förvaltare skickas en rekvisition till vår samarbetspartner, därefter kan material till din renovering hämtas i den butik som vi samarbetar med. Renoveringsarbetet utför du själv eller anlitar en egen hantverkare.