Parkering

Vill du hyra en parkering?

 

Alla våra markparkeringar hyrs ut av Mölndals parkering. För att se vilka parkeringsplatser som är lediga i ditt bostadsområde skapar du ett konto hos Mölndals Parkering och söker därefter lediga parkeringar.  

För att hyra en parkering behöver du uppge en kupongkod och ditt kontraktsnummer. Kupongkoden är MB + de tre första siffrorna i ditt kontraktsnummer, tex MB307. Kontraktsnumret hittar du på Mina sidor samt på ditt hyresavtal, består av nio siffror tex; 3XX-0XXX-XX. 

Parkeringstillstånd någon annanstans inom Mölndals stad
Om du vill skaffa parkeringstillstånd på annan plats än i ditt bostadsområde, kontakta Mölndals parkering.

Besöksparkering
Information om besöksparkering inom Mölndal hittar du här.

Obehörig parkering
Om du har problem med att någon obehörig står på din hyrda parkering, kontakta Mölndals parkering.

Parkeringsplats med laddplats för elfordon
Här kan du läsa mer om hur parkeringsplats med laddstolpe funkar.

Carport, garage och motorcykelgarage

Vill du hyra carport, garage eller mc-garage av oss är du välkommen att skicka ett mejl till kundcenter@molndalsbostader.se. 
Uppsägningstiden är en kalendermånad.

Du som ansöker om carport, garage eller mc-garage kommer få ett mejl när vi har ett erbjudande till dig. Erbjudandet går ut till flera hyresgäster och den med längst kötid som svarar ja får carporten eller garaget. Du behöver svara inom sju dagar från att erbjudandet skickats ut. 

Därför är det viktigt att du som står i kö ser till att din e-postadress är uppdaterad och att du läser dina mejl regelbundet. Din kontaktinformation uppdaterar du enklast genom att gå in på Mina sidor.

Har du blivit erbjuden carport, garage eller mc-garage och tackat nej, eller inte svarat alls, tre gånger lämnar du din plats i kön och får ansöka på nytt. 

Undantag från parkeringsförbud på gårdar

Det är inte tillåtet att köra in för att parkera på gårdar och övrig tomtmark. Undantag är om du behöver lasta och eller lossa möbler vid flytt. 

Andrahandsuthyrning är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att låna ut eller hyra ut sin parkering till någon annan, utan du har fullt ansvar för ditt eget avtal. Undantaget är om du har en godkänd andrahandsuthyrning av din bostad, då får andrahandshyresgästen möjlighet att använda parkeringsplatsen under tiden för att andrahandsavtalet gäller.