Parkering

Vill du hyra eller säga upp parkeringsplats, carport och garage?

Vill du hyra en parkeringsplats, carport, garage, MC-garage av Mölndalsbostäder är du välkommen att skicka ett mejl till kundcenter. Uppsägningstiden för parkeringsplatser är en kalendermånad.

Vi erbjuder lediga parkeringsplatser via e-post. Därför är det viktigt att du som står i kö ser till att din e-postadress är uppdaterad och att du läser din e-post regelbundet. Din kontaktinformation uppdaterar du enklast genom att gå in på Mina sidor.   

Du som ansöker om parkeringsplats kommer få ett e-postmeddelande när vi har ett erbjudande till dig. Erbjudandet går ut till flera hyresgäster och den med längst kötid som svarar ja får parkeringsplatsen. Du behöver svara inom sju dagar från att erbjudandet skickats ut. 

Har du blivit erbjuden parkeringsplats och tackat nej, eller inte svarat alls, tre gånger lämnar du din plats i kön och får ansöka på nytt. 

Kontakta Mölndals Parkering för:

Parkeringsplats med laddplats för elfordon

Mölndalsbostäder har installerat laddstolpar i våra områden. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats med laddplats för elbil, kontakta kundcenter. 
Här kan du läsa mer om hur parkeringsplats med laddstolpe funkar.

MC-garage

Kontakta oss för mer information om MC-garage att hyra.

Undantag från parkeringsförbud på gårdar

Det är inte tillåtet att köra in för att parkera på gårdar och övrig tomtmark. Undantag är om du behöver lasta och eller lossa möbler vid flytt. 

Andrahandsuthyrning är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att låna ut eller hyra ut sin parkering till någon annan, utan du har fullt ansvar för ditt eget avtal. Undantaget är om du har en godkänd andrahandsuthyrning av din bostad, då får andrahandshyresgästen möjlighet att använda parkeringsplatsen under tiden för att andrahandsavtalet gäller.