Lås och nycklar

Om du blir bestulen eller tappar bort dina nycklar ska du kontakta oss så snabbt som möjligt. Kontakta vårt kundcenter eller gör en serviceanmälan på Mina sidor så hjälper vi dig. Du betalar själv för eventuellt byte av lås och nya nycklar. Kolla gärna med ditt försäkringsbolag om förlust av nycklar ingår i din försäkring.

Extra nycklar

Behöver du en extra lägenhetsnyckel så är du välkommen in till vårt kundcenter på Häradsgatan 1 för att göra en beställning. Tänk på att ta med dig din egen lägenhetsnyckel och legitimation. Har du inte möjlighet att själv besöka oss, utan behöver ta hjälp av någon som inte står med på lägenhetens hyreskontrakt, så finns här en fullmakt att hämta.  När du gör din beställning i vårt kundcenter, får du även information om leverans och plats för utlämning.

Utelåst under vardagar

Har du låst dig ute under våra öppettider, kontaktar du vårt kundcenter eller gör en serviceanmälan på Mina sidor för att få hjälp. Tänk på att du själv måste stå med på kontraktet och kunna legitimera dig för vår personal för att vi ska kunna öppna dörren. Kostnader för låssmed samt cylinder och nycklar står du själv för.

Utelåst under kvällar och helger

Skulle du tappa dina nycklar och inte kan komma in i din lägenhet, behöver du själv kontakta en låssmed för att montera en tillfällig cylinder, nycklarna till den tillfälliga cylindern kommer inte att fungera i entrédörren. Glöm inte att nästkommande vardag ringa till vår felanmälan och anmäla att du har en tillfällig lägenhetscylinder, för att din lägenhet ska ingå i vårt låssystem igen måste Mölndalsbostäder montera därefter in en ordinarie låscylinder. Kostnader för låssmed samt cylinder och nycklar står du själv för.

Extralås och tillhållarlås

Vi har av försäkringsbolag godkända låscylindrar i alla lägenheter. Vill du trots det sätta in ytterligare lås har du möjlighet att göra detta själv eller genom vårt tillvalssystem Plusval.

Byta lås

Om du av någon anledning vill byta ditt ordinarie lås, beställer du låsbyte via Mina sidor. Kostnader för låssmed samt cylinder och nycklar står du själv för.