Translate

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvarteret Hajen i Mölndals innerstad

Välkommen till kvarteret Hajen och Mölndals innerstad

Mölndal genomgår en stor förändring som omvandlar centrala Mölndal till en levande och attraktiv stad med ett stort utbud av handel och mötesplatser. I innerstaden skapas urbana stråk med elegant utformad stadsidyll både för delikatessaffärer och restauranger, men även mysiga småskaliga butiker att besöka och handla i. I direkt anslutning till Hajen ligger nya stadsbiblioteket som flyttat in i nya ljusa lokaler med effektfull glasad fasad. I september 2018 slog dessutom den efterlängtade Mölndal Galleria upp sina portar.
När du bor i kvarteret Hajen finns shopping, restauranger och folkliv direkt utanför dörren. Lika lätt når du härliga naturområden med promenadslingor, motionsslingor och storslagen natur.


Om Mölndal

Mölndal ligger naturskönt strax söder om Göteborg och har ett dynamiskt näringsliv. I Mölndal samsas moderna bostadsområden i vacker natur och idyllisk landsbygd. Det finns flera unika miljöer i Mölndal, Gunnebo Slott och Trädgårdar och Kvarnbyn är bra exempel på platser som är värda att besöka. Är du golfintresserad finns tre golfbanor inom några minuters bilavstånd. Hills Golf Club, som är en av klubbarna, är en av Skandinaviens mest påkostade anläggningar.
Mölndals stad är den tredje största kommunen i Västra Götalands län med sina drygt 64 200 invånare. Staden har utmärkta kommunikationer med tanke på att den ligger i nära anslutning till lederna E6, E20/Söderleden, Västtrafiks resecentrum samt västkustbanan och kust till kustbanan.
När du bor i Mölndal har du nära till service och rekreation, samtidigt som storstadens utbud finns inom bekvämt räckhåll. Service i form av grundskola, barnomsorg och äldreomsorg är väl utbyggd. Här finns ett sjukhus och flera moderna vårdcentraler.


Våra hyresrätter i kvarteret Hajen

Bostadsdelarna är av två olika typer. De tre ljusa lamellhusen i fem våningar ligger placerade ovanpå en verksamhetsdel som rymmer lokaler och mysiga småskaliga butiker i gatuplanet. Genom en fasadförskjutning skapas tydlig skillnad mellan de olika delarna.
Höghuset fungerar med sina 16 våningar som ett landmärke för Mölndals innerstad. Färgsättningen delas in i ljusa och mörka horisontella band som binder samman helheten. Den mörka fasaden får en tydlig kontrast i bibliotekets glasade fasad. På kvällen förstärks intrycket genom höghusets fasadbelysning.


Uthyrning

Du hittar alla Mölndalsbostäders lediga lägenheter på Boplats, som är en marknadsplats för dig som letar bostad i Göteborgsregionen. Läs mer om hur du söker bostad.


Bofakta kvarteret Hajen

Här kan du hämta vår broschyer: