Avgiften på Boplats höjs

05 juni 2019

Från den 1 juli 2019 kostar det 200 kronor om året att samla kötid på Boplats. Det innebär att alla som ska registrera sig eller förnya sin registrering på boplats.se, får den höjda avgiften från och med den 1 juli.

Den höjda avgiften beror på att Boplats börjar fungera som en bostadsförmedling från den 1 september 2019 och tar över vissa arbetsuppgifter från hyresvärdarna som publicerar lägenheter på boplats.se. De ökade kostnaderna beror framför allt på att Boplats anställer ny personal för att hantera de nya arbetsuppgifterna, och att Boplats verksamhet inte längre kommer att få ägarbidrag, utan ska finansieras helt av avgifter.

Boplats vd tror inte att höjningen kommer att påverka viljan att vara med på boplats.se i någon större utsträckning.

– De bostadssökande har länge vetat att avgiften kommer att höjas. Vi har inte höjt någon gång under de fem år som Boplats har tagit ut en avgift, och vi kommer inte att ligga högre i avgift än andra bostadsförmedlingar, säger vd Maria Meyer-Martins.

– Även om 200 kronor om året kan vara kännbart för en del hushåll, tror vi att de som samlar kötid hos Boplats ser ett stort värde i att fortsätta vara registrerade.

När Boplats börjar fungera som en bostadsförmedling från och med den 1 september kommer alla hyresvärdar på boplats.se att rangordna ansökningar efter kötid.

Bostadssökare behöver inte göra något annat än att fortsätta betala sin avgift. Hela beloppet de ska betala ser de på sin avi som skapas på Mina Sidor på boplats.se en månad innan det är dags att betala.

Vill du veta mer om avgiften?

Läs mer på boplats.se om avgiften: Frågor och svar om avgiften