Mölndals innerstad

17 maj 2018

En stad i utveckling

Mölndal genomgår en stor förändring som omvandlar centrala delarna av Mölndal till en attraktiv stad med ett stort utbud av handel och mötesplatser. I innerstaden skapas urbana stråk med elegant utformad stadsidyll både för delikatessaffärer och restauranger, men även mysiga småskaliga butiker att besöka och handla i. Här ligger nya stadsbiblioteket i nya ljusa lokaler med effektfull glasad fasad och i september 2018 slog den efterlängtade Mölndal Galleria med 70 butiker, caféer och restauranger upp sina portar. 

Vad händer i Mölndals innerstad?

Vill du veta mer om butiker och service i Mölndals innerstad och vad som händer i ditt kvarter under byggtiden är du välkommen att besöka Mölndals innerstad för mer information från butiker och byggare.

Aktiv tillvaro

Mölndal ligger naturskönt strax söder om Göteborg och har ett dynamiskt näringsliv. I Mölndal samsas moderna bostadsområden i vacker natur och idyllisk landsbygd. Det finns flera unika miljöer i Mölndal, Gunnebo Slott och Trädgårdar och Kvarnbyn är bra exempel på platser som är värda att besöka. Är du golfintresserad finns tre golfbanor inom några minuters bilavstånd. Hills Golf Club, som är en av klubbarna, är en av Skandinaviens mest påkostade anläggningar.

Kommunikationer och service

Mölndals stad är den tredje största kommunen i Västra Götalands län med sina drygt 64 200 invånare. Staden har utmärkta kommunikationer med tanke på att den ligger i nära anslutning till lederna E6, E20/Söderleden, Västtrafiks resecentrum samt Västkustbanan och Kust till kustbanan. När du bor i Mölndal har du nära till service och rekreation, samtidigt som storstadens utbud finns inom bekvämt räckhåll. Service i form av grundskola, barnomsorg och äldreomsorg är väl utbyggd. Här finns ett sjukhus och flera moderna vårdcentraler.