Kivra

14 oktober 2019

Kivra är en digital tjänst som gör det enklare att ta emot och arkivera post, som fakturor, deklarationer och lönespecifikationer från företag och myndigheter som du har en relation till. Kivra har i dag 3 miljoner användare i Sverige. Mölndalsbostäder aktiverar nu tjänsten från och med oktober.

Bild som illustrerar Tomas Olsson, chef för Marknad och affärsutvecklingHallå där
Tomas Olsson, chef för marknad och affärsutveckling.

Mölndalsbostäder har anslutit sig till den digitala brevlådetjänsten Kivra som aktiveras nu i oktober. Vad innebär det för mig som hyresgäst?

– Tjänsten gör att du lätt hittar bland dina viktiga papper och fakturor. Om du redan är ansluten
till Kivra kommer du i framtiden att få din hyresavi i din Kivra-brevlåda i stället för på papper. Om du betalar din hyra via autogiro eller e-faktura i dag kommer du inte att märka någon skillnad.

Bilden illusterar Kivra och länkar till Kivras webbplats.Varför är digitala hyresavier bra?

– Att minska på pappersutskick är positivt ur ett miljöperspektiv. Genom Kivra kan du betala din hyra och andra räkningar med ett enkelt knapptryck. Många av oss kan dessutom vid en tidpunkt i livet behöva stödja en anhörig med att betala räkningar. Med hjälp av Kivra kan du dela digital brevlåda med den personen och på så sätt försäkra er om att räkningar blir betalda i tid.

Är Kivra ett säkert system?

– Kivra är betydligt säkrare än både vanlig papperspost och e-post. Du loggar in på tjänsten med mobilt bank-id. Alla uppgifter som sänds via Kivra är krypterade och lagras säkert i Kivras system i Sverige.

Hur ansluter jag mig till Kivra?

– Du kan hämta den kostnadsfria appen Kivra på App Store eller Google Play, men även gå in på hemsidan kivra.com för att ansluta dig. Du loggar in med ditt mobila bank-id och när du registrerat dig hos Kivra kommer post från anslutna företag, som normalt skickas hem till dig, automatiskt landa i Kivra. Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering. Enkelt, tryggt och hållbart.

Tänk även på att vi behöver ha din aktuella e-postadress för att Kivra ska kunna fungera. Enklast kontrollerar du och uppdaterar e-postadressen på Mina sidor.