Translate

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trivsel och trygghet

Att bo i flerfamiljshus innebär många möjligheter till gemenskap och trivsel. Här lever, äter, sover och umgås vi. Oavsett var du bor i våra fastigheter så satsar vi helhjärtat på att du som hyresgäst ska trivas i ditt boende.

Tvättstuga

Respektera alltid bokade tvättider. Det är inte tillåtet att ta en annan hyresgästs bokade tvättid, även om denne inte börjat tvätta precis när passet startat, din granne är kanske bara lite sen? Glöm inte att städa tvättstugan efter dig.

Grill

Vi vill uppmuntra till att grilla med förstånd och ta hänsyn till grannar om grillen plockas fram:

  • På terrass och balkong får endast el-grill användas.
  • På gemensamma ytor och gårdar får kol- och gasolgrill användas.

Tänk alltid på att hålla ordentlig uppsikt över grillen, att inte störa andra genom att sprida os in i bostäder och att ha behörigt avstånd till lättantändligt material. Om du har en uteplats där det finns möjlighet att dra ut en kol- eller gasolgrill utanför själva uteplatsens område, så är det möjligt att använda den där. På våra takterrasser är endast el-grill tillåtet på grund av den mycket höga brandrisken.

För dig som vill grilla säkert rekommenderar vi de fina gemensamma grillplatser som Mölndalsbostäder anordnat i ett flertal av våra bostadsområden. Här finns möjlighet att ta med och använda grillar av alla slag. Saknas det en grillplats i just ditt område är du välkommen att höra av dig till oss, vi tar gärna emot förslag kring att anlägga nya grillplatser.

Trapphus

Cyklar, barnvagnar, sopor, skor och andra föremål får inte ställas i trapphuset eftersom det innebär risker för andra och om fastigheten snabbt behöver utrymmas. På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida kan du läsa mer om varför det är viktigt att inte blockera trapphusen.

Höga ljud och musik

Spela inte hög musik eller ha volymen på din tv alltför högt. Det här gäller alla tider på dygnet, men var särskilt uppmärksam på detta mellan klockan 22.00 på kvällen och 7.00 på morgonen.

Fest och kalas

Meddela dina grannar några dagar i förväg om du ska ha många gäster på kalas. Som hyresgäst får du aldrig uppträda så att andra hyresgäster blir störda, oavsett tidpunkten på dygnet. Som lägenhetsinnehavare ansvarar du även för dina besökares uppträdande i lägenheten och trapphuset. Ett tips är att skriva en trevlig lapp och sätta upp i trapphuset någon vecka innan du ska ha gäster på kalas.

Trygghet i hemmet - Huskurage

Mölndalsbostäder stödjer Huskurage, som är en ideell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relation genom att ge grannar verktyg att agera. 

Vid oro för våld och av omtanke ber vi dig:

  1. Knacka på hos grannen.
  2. Vid behov - hämta hjälp av andra! Fler grannar kan bidra till att skapa mer trygghet.
  3. Ring polisen. Kontakta alltid polisen i första hand vid situationer som upplevs akuta eller hotfulla. Vid oro för att barn utsätts för våld eller att vårdnadshavare på annat sätt brister i sin omsorg gentemot barn; kontakta socialtjänsten och gör en orosanmälan.

Din insats kan vara livsavgörande. Vill du inte stå kvar själv, hämta hjälp och ring polisen.
Du kan rädda liv.

Husdjur

Djur är en viktig del av många människors liv, men om du har hund, tänk på att plocka upp efter din hund och att använda koppel. På Mölndals stads hemsida finns mer information om djur i staden.

Markiser

Tillstånd krävs från Mölndalsbostäder.

Parabol

Tillstånd krävs från Mölndalsbostäder.