Translate

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lås och nycklar

Om du blir bestulen eller tappar bort dina nycklar ska du omedelbart kontakta oss. Under dagtid kontaktar du vår kundmottagning eller felanmälan så hjälper vi dig. Du betalar själv för eventuellt byte av lås och nya nycklar. Kolla gärna med ditt försäkringsbolag om förlust av nycklar ingår i din försäkring.

Extra nycklar

Behöver du en extra lägenhetsnyckel krävs en rekvisition från oss som du kan hämta i vår kundmottagning på Häradsgatan 1. Tänk på att ta med dig din lägenhetsnyckel och legitimation. Har du inte möjlighet att själv hämta en rekvisition finns här en fullmakt att hämta.
Rekvisitionen tar du därefter med dig till Mölndals Låsservice, Bergmansgatan 22 eller till SafeTeam, Flöjelbergsgatan 17. Kostnaden för nycklarna betalar du till låsfirman.

Utelåsning under vardagar

Har du låst dig ute under kontorstid, det vill säga mellan 8.00–16.00, kontaktar du vår kundmottagning eller felanmälan. Du måste själv stå på kontraktet och kunna legitimera dig för vår personal. Kostnaden för låsöppning står du själv för. Beloppet debiteras på din nästa hyresavi.

Utelåsning under kvällar och helger

Om du blir utelåst utför inte Mölndalsbostäders fastighetsjour låsöppningar. Skulle du tappa dina nycklar och inte kan komma in i din lägenhet, får du i stället kontakta en låssmed. Då monterar låssmeden en tillfällig cylinder, dessa nycklar fungerar exempelvis inte i entrédörren.

Glöm inte att ringa till vår felanmälan på 031-720 84 00, telefontid vardagar 8.00–16.00 och anmäla att du har en tillfällig lägenhetscylinder. För att din lägenhet ska ingå i låssystemet igen måste Mölndalsbostäder montera in en ordinarie låscylinder.

Tänk på att en tappad nyckel kan kosta dig mycket pengar. Ett tips är förvara en nyckel hos dina vänner eller släktningar där du lätt kan få tillgång till den.

Extralås och tillhållarlås

I alla lägenheter har vi av försäkringsbolagen godkända lås. Vill du trots det sätta in ytterligare lås har du möjlighet att göra detta själv på egen bekostnad eller genom vårt tillvalssystem Plusval.

Byta lås

Har du blivit av med en lägenhetsnyckel eller av någon annan anledning vill byta ditt lås beställer du låsbyte via felanmälan. Du står själv för kostnaden.